Центр стоматології та імплантації др Ничипорчука

Видалення кореня зуба

без болю та без стресу

Завдання сучасної стоматології – зберегти зуби якомога довше. Лікарі застосовують різні методи консервативного лікування, намагаючись зберегти якщо не весь зуб, то хоч би його корінь. Однак є випадки, коли збереження зуба неможливе, а часом навіть небезпечне.

Екстрене видалення показано при:

  • гнійних запаленнях;
  • перелом коронкової частини;
  • сильні зубні болі.

Планове видалення зуба проводять при:
високій рухливості зубів, викликаної пародонтитом;

  • наявності кіст;
  • неправильному положенні зубів мудрості;
  • необхідності видалення для успішного протезування;
  • пухлинах та переломах щелепи.
№ 258

Як видаляють корінь

Операції з видалення кореня зуба у стоматології поділяють на прості та складні.
Просте видалення проводять щипцями, попередньо розхитавши зуб у яснах.
Складне видалення супроводжується розсіченням ясен та накладанням післяопераційних швів.

Підготовчий етап

Спочатку лікар проводить огляд, уточнює чи немає протипоказань. Потім роблять рентгенівський знімок, або комп’ютерну томографію, щоб точно дізнатися як розташований корінь зуба. Складається план операції. На цьому етапі приймається рішення, який вид операції – простий або складний, будуть проводити. Після цього вибирають спосіб знеболювання.

Ціни на видалення кореня зуба

Видалення зуба 1500 грн
Видалення зуба мудрості 1800 грн
Видалення зуба мудрості (атипове положення) 4500 грн
DSC_6749-min

Анестезія

Більшість операцій, навіть складних, проходять під місцевою анестезією. Лікар з’ясовує, чи є алергічні реакції на певні препарати. Залежно від цього вибирають препарат для знеболювання. У складних клінічних випадках лікар може запропонувати седацію. Стоматологи нашої клініки роблять все щоб пацієнтам не було боляче.

Лікування без болю можливо!

Ми дбаємо про своїх пацієнтів та робимо усе аби похід до стоматолога не асоціювався з болем. На сьогоднішній день лікування зубів можливе уві сні!

Саме так – ми вилікуємо ваші зуби поки ви перебуватимете у медикаментозному сні.

Лікування зубів уві сні (в седації) – цілком безпечне для дорослих та дітей. Більше про послугу за посиланням нижче.

Вартість видалення зуба мудрості, видалення зуба, видалення кісти зуба, зуб мудрості видалення

Просте видалення

Процедура добре описана, відпрацьована та випробувана. Зазвичай займає не більше кількох хвилин. Не потребує особливої підготовки та спеціальних приладів. Хірург використовує щипці та елеватори.

  1. Шийку зуба відокремлюють від ясен;
  2. Накладають та фіксують щипці;
  3. Розхитують зуб, щоб послабити зв’язок із пародонтом. Якщо він з кількома корінням, його розгойдують з боку на бік. У випадку з одним коренем застосовують ротацію – зуб повертають навколо осі;
  4. Зуб витягають;
  5. Лунку обробляють антисептиком, накладають тампон.

Для видалення коренів у верхній щелепі найчастіше використовують щипці. Ними зручно робити захоплення та тягнути. Для нижньої щелепи найкраще підходять елеватори. Ними користуються як важелями, щоб підчепити зуб знизу і розхитати його. Хоча все залежить від конкретного випадку.

DSC_4406-min

Післяопераційний етап

На цьому етапі відбувається загоєння рани. Протягом 3-5 днів початковий набряк сходить, біль притуплюється та зникає. У цей період важливо:

  • не їсти кілька годин після операції;
  • приймати прописані медикаменти;
  • виключити цигарки, алкоголь;
  • не полоскати рота;
  • не ходити в лазню та сауну, не приймати гарячих ванн;
  • знизити інтенсивність фізичних навантажень.

Можливі ускладнення

На жаль, буває, що лунка після вилучення інфікується. Наслідки можуть бути дуже серйозними. Тому якщо піднялася температура, біль не вщухає, набряк не зменшується – потрібно звернутися до лікаря. Запалення лунки після видалення зуба – альвеоліт, захворювання добре вивчене. Його не складно вилікувати, якщо вжити заходів одразу і не допустити ускладнень.

Іноді невмілий хірург залишає частину коріння в яснах. Це може викликати запалення сусідніх тканин та напади болю. Єдиний шлях у такому разі – повторна операція. Відкладати її не можна, запальні процеси ведуть до захворювань ясен, інфікування всього організму.

Кваліфіковані фахівці ретельно планують операцію, вивчають томограму чи рентгенівські знімки та не допускають подібних промахів. В нашій клініці всі стоматологічні маніпуляції відбуваються під мікроскопом, що нівелює можливі промахи.

Вартість видалення кореня зуба

Визначити, скільки коштує вирвати зуб без розгляду кожного конкретного випадку, майже неможливо. На ціну впливають такі фактори, як:

Складність клінічної картини

Просте видалення дешевше за складне, але й зі складним є нюанси.

Стан ясен

Перш ніж братися за видалення, потрібно переконатися, що в ротовій порожнині немає запальних процесів. Якщо є – пролікувати, прибрати осередки інфекції.

Розмір кореня

Маленький корінець висмикнути легше, ніж велике коріння з безліччю відгалужень, які доведеться розпилювати.

Розташування всередині ясен

Дистоповані зуби, це такі, які неправильно розташовані в яснах, а ретиновані – ті, що не прорізалися. Їх видаляти складніше, ніж звичайне коріння.

Щоб уникнути ускладнень після видалення кореня зруйнованого зуба, краще звертатися до клініки з гарною репутацією, своєю діагностичною базою, де працюють досвідчені лікарі. У багатопрофільному центрі можна пролікувати, видалити та відновити зуби, буквально не виходячи за поріг. Все робиться на місці.

До таких клінік належить “Центр стоматології та імплантації др. Ничипорчука”. Операції з видалення проводять досвідчені хірурги. За бажання видалення, поєднують з імплантацією та протезуванням.

Поділись сторінкою:

Scroll to Top
Call Now Button